“Quinta Chave Grande” is een camping van circa 6 hectare gelegen op een zonnige helling. De camping heeft diverse terrassen en de plaatsen zijn ruim van opzet. Er zijn zowel schaduwrijke als zonnige plaatsen. Op de camping vind u een grote diversiteit aan (fruit) bomen, die zorgen voor voldoende schaduw. De gasten zijn vrij on het rijpe fruit van de bomen te plunnen.

In de omgeving van de camping bevinden zich diverse typisch Portugese dorpjes. In deze dorpjes worden jaarlijks typisch Portugese feesten gehouden.

De overwegend zeer gastvrije bevolking verdient zijn brood overwegend in de land-en bosbow. Er is nagenoeg geen industrie in de omgeving.

In (dit deel ban) Portugal is men nog zeer gelovig en daarom zijn er nog veel processies, die het bezoeken meer dan waard zijn.

Vanaf de camping kunt u ook wandelingen maken. Er zijn 6 gemarkeerde wandelingen. Ook kunt u vanaf de camping een mooie tocht maken langs de Douro (route verkrijgbaar bij de bar).

Verder kunt u vanaf de camping ook de wekelijkse markten bezoeken, die op zaterdag afwisselend in Lamas of Vila Nova de Paiva.

Vergeet niet om bij uw bezoek aan de markt om heerlijk kip te eten. Schuif gezellig aan bij de Portugese bevolking en gelet van de "kip piri piri".

In Lamas en Vila Nova de Paiva vind u (met enig zoeken) kleine restaurantjes waar je is-middags (Tussen 12:00 uur en 13:00 uur) voor weinig geld een meerlijk "menu van de dag" kunt gebruiken. Natuurlijk samen met de lonale devolking, want die eten is-middags warm.

Op de camping wordt wekelijks enn portugese avond gemouden, met locale gerechten en ook barbeque. U kunt zich hiervoor opgeven bij de bar.

 

FaLang translation system by Faboba

Tijding

  • Glamping
    Glamping Vanaf april 2017 bieden wij u een verblijf in een safaritent of lodgetent op camping Quinta Chave Grande. Deze ‘campismo rural’ bevindt zich in de Beira Alta, een toeristisch nog…